Friday, November 25, 2011

No more LOVE STORY

Start from that day..now we not together anymore..it sound so lonely..but i had to face it..i admit..sometime when i think about it..i feel so guilty..if i not saying i dont have any heart feeling to you before..i guess..now we still together..u choose to be with her..but i choose to be alone..i feel so lonely right now..but i must be strong..both of us make mistake..i dont leave u..i still love you..and i always miss you..start from today..you and i..no longer together...now when i lost you..i realize that it something missing in my heart...but is okay..i just wanna see you happy..and i know i cant make u happy..so please..take care yourself..please dont forget me...because i still love you..

Thursday, September 15, 2011

Pelupa.

Sumpah kelakar..aku nie mmg agak pelupa..sampai email blog aku pon aku leh lupa...tu yg aku dah lame tak update blog..hahaha..mana nak ingat..aku nie byk masalah lah..adoi...ape2 pon akhir ye aku berjaya ini balik email aku tuk sekian lama ye...sekian terima kasih..

Thursday, June 30, 2011

Be patient.

I mad at u because u can't spend ur time for me...do u know how much i really miss u sayang...tadi kita gaduh gara2 sebab i yang marah u..syg..i xde niat pon nak marah u...i just nak u tau..i betul2 perlu kan u..tapi kenapa tiap kali kita gaduh u mesti naik suara kat i..i pon ada hati n perasaan jugak..i tak suka bila u marah i..u naik kan suara..sayang...i gf u..i feel sorry sbb mak u sakit..i pun tak tahu yg mak u sakit...xpe lah..selagi leh bersabar..i tetap bersabar...Tuhan mmg slalu akn menguji org yg bersabar..so demi sayang i pada u..i tetap akn bersabar..

Tuesday, June 21, 2011

Suka Hati kau lah!

Kau nie makin aku diam..kau pulak yg melampau2..tapi suka ati kau lah giler..aku tak peduli..kau nak kutuk aku ke ape ke...so whatever..kau jealous sbb aku bersayang2 ngn bf aku??ada aku kacau konek kau ke???suka ati org lah..org ada bf..kau kan ada gf..so pergi lah bersyg2 ngn awek kau..aku pun tak kesah lah..sebab aku lebih cantik dari gf kau...hahahaha...so did i fucking care??well kau nie sebenar ye kenapa??nak kat aku balik ke??tak dapat lah jack..aku sebenar ye bukan nak kat kau..tapi aku tak suka sweet talker macam kau nie..dah lah bajet hensem..weh kalau hensem tapi duit xde pon xleh gak der...weh...sinie2 aku nak bg taw kau....kau sakit ati aku bersyg2 ngn bf aku kenapa??konek kau panas erk...weh..skit pun aku tak peduli kau nak cakap ape pun..yang penting aku dah bahagia ngn hidup aku...thanks gak kat kau..sebab aku bahagia selepas aku dengan kau..marks my words ok...aku nak tgk sejauh mana kau leh berkata2 psal aku..aku nak tgk je..

Wednesday, June 15, 2011

I miss someone.

I really miss you..someone that i love...when miss you...i look at ur picture...and hoping that u will miss me too...i know that everything change now..nothing being the same..here i'm calling ur name..can u hear??can i put all my feeling away from my heart...that impossible for me to do...can i let myself always think about you...i always do...i have to forget about u..because i have him in my life..every time i thinking about u...i feel so guilty to him..he the one cure my pain..and now the thing became scar in my heart..he so patient to let me forget about my past slowly..could i hurt him??after everything he done to me...accept the way i'am...never ask about my past...and let me choose person can make me happy...i love him...i know i have to forget about my past...don't ever look back...go thru my new life..but how long should i take??how long??1 years??2 years??or until the end of my life??can somebody understand what i have being thru in my life??can u??i'm looking for the true love...and i found in ur heart...but please let me love you with all my heart...with tears i writing this words...i want u to know how i try to make my heart is yours..give me time..he give me a big scar and the pain is to deep in my heart..i know i should forget about him..because i have you now..sayang...if i meet u before him...maybe i will never get this hurt...sometime i wish that i could let my feeling just for you..not for him...sayang..u came in my life when i need someone care about me...i want u to know that i'm glad to meet u...faith bring u in my life..and give me a new hope..i pray to Allah...Thank because bring u in my life..and i'm so sorry...i can't love u with all my heart...but now..day by day i can feel ur love inside of my heart...i miss you so badly..i can't stand this tears anymore...please always stay with me..and always patient to love me...

Tuesday, June 14, 2011

My Love story begging when i with You.




Mulut kau macam haram!

Aku benci giler ngn kau skrg nie...weh kau bangga kan kawan2 kau kutuk2 aku...sebab kawan2 kau xtau lagi perangai kau yang sebenar ye...tak leh blah je perangai kau kan..kau ingat aku suka lah perangai kau tu...now aku taw knp kau tertiba ada gf...sbb kau dapat taw aku dah ada bf kan..so bagus lah tu...xpe lah gf kau pon dapat sisa aku...so tak kesah lah weh..btw...kalau kau betul2 sayang kan pompuan tu asal kau dgn aku dulu..padahal dulu lagi kau dah leh couple ngn dia..aku mmg rasa nak lempang je muka kau tu...weh kau tu cakap tak serupa bikin lah...aku mmg lah benci sgt kau tu...aku tak remove kau..biar kau remove aku..kau ingat aku nak mengalah cm tu je...ops lupa...btw kau nak tau tak...bukan aku sorg je yg menyampah ngn kau..tapi ada org lain jugak menyampah ngn kau...perangai kau yg bajet bagus and konon ye ramai pompuan suka tu...peh berlagak...sebab aku panggil kan sweet talker...dah sah2 kau mmg sweet talker...weh kawan2 kepada kau tu...meh snie tanya aku ape tu sweet talker..sweet talker is org yg suka tabur janji2 manis kat pompuan...and suka sangat main2 kan perasaan pompuan...itu sweet talker BODOH!!.
kau betul2 menguji kesabaran aku...ingat..aku mampu jadi lebih jahat dari ape yang kau sangka...mulut kau betul2 mcm haram...ingat kau kate xpe kalau aku or sape2 xnk marah kan kau...xpe lah...aku pon mmg tak kan maafkan org mcm kau...

Friday, June 10, 2011

Penakut by Yuna with lyrics



Yuna

Tak semua kau rancang kan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil tidak adil baginya

kau tak penah cuba memahami aku
cinta kau ucap kau tak penah tunjuk
dan bila tiba saat aku kehilangan
beban yang tak penah kau cuba ringankan

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
ini bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku


Saturday, June 4, 2011

Fight with Love..

I always fight with him...until i sendiri tak paham..i pun tak tahu kenapa semua nie mesti jadi..i tak suka nak gaduh dengan dia..i sayang dia..tapi sampai bila kami nak jadi mcm nie..i bosan taw gaduh ngn dia sebab kan hal yg boleh di settle...sayang i kat dia lain..penat sebab selalu sangat gaduh..dah tak tahu nak buat macam mana..i kalau boleh tak mau dah gaduh2 nie..tapi dia tu mau mengalah..sayang..i dah tahu nak buat mcm mana taw..i penat taw tahan hati i...kdg2 i pun harap yg kita jangan gaduh2 lagi..sayang...please..boleh tak kalau kita settle elok2..jangan gaduh2..i mmg rindu kat u..setiap hari..bila gaduh ngn u..buat i tak senang duduk taw...kalau boleh i nak g kat u bila kita gaduh...nak settle depan2..ingat tak masa kita gaduh depan2 ari tu...pastu kita dah baik..kejap je kan..sayang..i'm so sorry..tak de niat nak mulakan sume nie..please..please stay with me..

Monday, May 30, 2011

U make me love you again.

Semalam agak terharu pulak bf aku dtg jumpa aku jugak...hahaha..padahal ari sblm ye aku dah gdh ngn dia...then smlm 1 ari dia tak msg aku..but tahu2 smlm dah muncul kat muzium telekom..hahah..sbb dekat ngn tempat keje dia...so sbb tu lah dia leh dtg jumpa aku jugak..
dia mmg sayang aku..sbb tu lah dia dtg smlm...wah...berbunga2 lah pulak kan..aku mungkin kasar..tapi aku nie still hargai dia dalam hidup aku..aku tak pernah deny kehadiran dia..paling best smlm bila aku leh rasa yg dia ada kat situ..hahaha..u totally my soul mate lah syg...i love u damn much lah...hahaha..susah nak jumpa bf cm dia...garang..tapi dalam hati ada taman...once again u make me love u...

Wednesday, May 25, 2011

I'm so sorry sayang.

Bermula citer aku nie dgn tenang...actually tadi aku ada bertengkar sikit dgn my sayang..i fell so guilty cuz shout at him..aku tak bermaksud pon nak buat cm tu tadi..aku just tak boleh nak control temper aku..tapi tak sangka pulak dia akan crying because of that...sayang believe me..i never fell fade up when i with you..i'm really sorry...i know that u really love me..why..i should let u down..u the one i always one...i know nie sume salah i..i love you sayang..u make my life perfect when i know u...i cant stop think about u sayang..i know i really mean person...i hope u can forgive me..i'm promise..i will never let u cry once again...now i know how much u love me..i prove to me sayang...i'm really sorry sayang...

Tuesday, May 24, 2011

Love me please.


Love you..yes i do sayang..i learn to love you with all my heart..i admit..that i scared to love you because i dont want the same things happen to me..ya..i love you..believe me..before this easily for me to love other...i pray to God..i want have someone love me...i now i found you...He lets us meet...i'm glad to know you...u always say...sayang..please love me...love me with all your heart...i'm crying when i hear that...i'm so sorry..because now i'm not easily to fall in love...but i wish...one day...u will be apart of my life and my family...Love you sayang :)

Monday, May 16, 2011

I miss my sayang so much!

TAK NAK CAKAP BANYAK2...JUST NAK BAGI TAW...I MISS MY BF SO MUCH...AND I LOVE HIM SO FUCKING MUCH...SAYANG I LOVE YOU..MOHD JUNAIDI...

Same like my situation

Last few day...aku tgk citer nie kat astro..then aku pon actually xtau lah nie citer pasal ape kan,.
then layan je lah...punya lah layan citer nie..tertiba aku terasa...situation citer nie macam aku penah lalui...mmg xleh blah..aku jadi teringat kat dia pulak...elok2 aku leh lupakan dia..terus jadi ingat balik...situation aku sama mcm lelaki nie..dia sayang kat pompuan nie...tp pompuan nie nak jadi kawan je..but the same time dia nak manja2 ngn lelaki nie...sama lah macam situation aku nie ha..mamat nie tak ready nak ada gf...tapi dia nak ada org manja2 ngn dia..aku betul2 tak sgka..citer nie ngn aku ada persamaan...mmg xleh blah lah...yang paling best..akhir kata...pompuan nie kawin ngn org lain..but dalam situasi aku...aku pulak dah ada bf...tu yang lain...ape2 pun...kenangan antara aku ngn dia..biar lah berlalu bergitu saja...

Thursday, May 5, 2011

I do (lyrics) - ten2five

I'm in love

I hope we together until the end of our life sayang..i hope you can be the one who let me forget everything about my past...sayang...i came to my life just nice..you want to know why?because i really need someone can take of me..so now u came in my life at the rite time...you let me love you even thought you just few day break up with your gf...sayang2..you know what...i hope i can be someone more then i and you be now..like...hehehe..thank syg..because you care about me before..
i hope that i can make myself just for you...hey guys...i'm taken ok...who that person..soon you will know ok..love you :)

Sunday, May 1, 2011

Rossa - Ku Menunggu (VC + Lyrics)

Rossa Ku Menunggu Lyrics

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

Marah Giler!

Aku tahu lah kau mmg suka sgt bukak blog aku nie kan....nak tahu apa yg aku tulis pasal kau...mmg aku tulis pasal kau pon...aku tak peduli lah kau nak cakap apa pon...yang penting...kau "HENSEM" sgt kan...sbb tu lah ramai pompuan tergila2 kan kau...aku pon salah sorg lah kan...so do i fucking care??mula2 tu niat aku mmg nak baik dgn kau...tapi aku jadi menyampah ngn kau..bila ada pompuan nie add aku semata2 nak tgk aku nie sape je kan and konon ye nak buat aku jealous dgn ape yg kau tulis kat status fb kau??weh kau cakap ngn dia...kau pikir aku nie batak sgt ke kau nak add2 aku nie...asal kau nak tgk pertapa rapat ye aku dgn kau...meh r bukak blog aku nie...pastu kau stalk blog aku nie sampai habis...aku ada pic yg aku mmg slalu kuar ngn kau...aku pon tahu ayat kau tu buat ramai pompuan syg kat kau...aku pon tak deny kenyataan tu...kalau nak tgk rupa...ok lah..mmg kau hensem..ayat kau pon boleh tahan jugak lah gak...tu yg ramai pompuan sangkut kat kau...sanggup tu jadi setia tggu kau sampai bila2...adoi...xde life betul lah weh...kau nak tahu knp aku tak nak kawan ngn kau...sbb aku nie mmg kuat cemburu...sakit ati tgk ramai sangat pompuan nak kat kau...well...aku tahu lah...aku nie tak lah secantik gadis2 yg tergila2 kan kau...weh..aku nak tahu...bape ramai lagi pompuan kau nak kumpul??dan bape ramai lagi kau nak buat pompuan syg kat kau??bagi tahu aku...aku nak tahu...aku mmg tak suka lah org yg cakap tak serupa bikin nie...weh...fuck lah kau punya ayat..i'm not ready to fall in love...tapi kau dah buat ramai pompuan fall in love dgn kau..sumpah mmg aku sakit ati ngn kau...sbb tu aku jauh kan diri dari kau...aku mengalah..aku blah dari kolej sbb aku tak nak sakit kan ati kau lagi...aku pon tak nak tambah dosa...bermusuhan dgn kau...tapi sorry to say...aku pon tak ready lagi nak buat baik dgn kau...biar lah kau jauh skrg nie..dari kalau aku dkt ngn kau...aku akn sakit kan ati kau dgn kata2 aku nie...maaf lah....aku pon tahu...dulu kau penah benci aku...dan brubah jadi syg kat aku...aku pon dulu xsuka kat kau..pastu leh syg kat kau...and now..perasaan tu jadi entah lah xtau nak cakap ape...aku ingat lagi ape yg kau cakap kat aku masa kat taman tu...kau cakap aku nie dulu sombong...tgk skrg nie kita rapat...pastu aku ingat lagi...masa kita lepak kat basement...aku record ape yg kau cakap kat aku...bila aku cakap "yang...i love you" pastu kau terus cakap balik "i love you too"..mampu ke aku nak lupakan sume tu dgn mudah...tak!!...aku bukan jenis org yg lupa pada benda yang dah berlaku..xpe lah...aku maafkan ape yang pernah jadi...walaupun kau tak pernah sedar....ada batas bila kita rapat dgn org...ayat tu aku akn ingat sampai bila2..thankz sbb pernah jadi org kesayangan aku...aku mmg jahat..sbb aku nak org syg aku..aku bukan senang2 nak brubah hati kat org lain..

Thursday, April 28, 2011

Fucking hate You..

Fuck!itu ayat pertama aku nak bagi kau..xboleh blah...kau add aku tuk ape??kau nak stalk page aku ke pompuan??weh kau nak dia??amik lah..aku pon dah tawar hati dgn dia lah...aku pon xkesah lah...aku pon nak kan kehidupan aku sendiri...selama nie aku hidup jugak walaupun tak ada bf..makin sehat je...hahaha..so kau nak dia..amik lah weh...tak guna pon aku gaduh ngn kau sebab dia..kau tak kenal dia lagi...esk bila kau dah kenal dia..baru kau tahu dia macam mana....weh..dia mmg romantik..dia mmg baik..tapi dia pon mampu jadi heart killer...aku pon dah syg dia...tak boleh nak patah balik..tapi day by day...aku makin ok..aku makin sehat...well...is ok my dear...soon aku akn brubah..sampai kau dah tak kenal aku...i swear..aku pasti akan buat..

Happy Birthday sayang :)

Happy Birthday sayang...sorry because i'm crying on your birthday...i really miss you..sorry..i know that u happy beside ur friend..i sayang you...but u ada org yg sayang kan u...lebih dari i..i happy kalau u happy...macam u cakap semalam kat i...i amik masa yang agak lame tuk tegur u balik...tak sangka i boleh lupa birthday you..and pastu leh tertiba nak call u semalam..hmm...sedih sgt2...sbb dulu masa birthday i...u org pertama yang wish birthday i...sorry sgt2...semalam i sedih sgt2...sbb i xleh nak lupakan org2 yang i syg...makin ari makin kuat taw...i ingat kat u and dia..rasa cm nak peluk u kuat2..nak hilang kan rasa sedih nie..sorry sbb i xde duit nak beli kan hadiah tuk u..sorry sgt2...love you..

p/s:i miss you j..

Wednesday, April 27, 2011

I hope i will found the really you

Actually i'm not found the person...but i found a picture of the person...hmm.. speechless when i saw his picture on the his friend facebook...it fucking make me really want to cry...u know why...because i really miss him damn fucking much...it hard for me to accept the fact..that i have to forget about him...maybe it will be take a long time for me to let everything goes just like that...i know that he love me...but he has to choice either me or her..please God...Help me find the peaceful in my life...why should i have to think about him??i know i miss him so much..but why??i promise to myself...1 day...i will found you..meet u...with a new girl inside on me...no more like before...just wait...i will come to see you..

Tuesday, April 26, 2011

Sebak tertiba..

Lately nie aku selalu rindu kat dia..ada 2 org yg aku rindu sgt2..yg sorg tu kalau rindu...dapat lah jugak nak jumpa dia...yg sorg lagi nie...lgsg...xtau kat mana nak jumpa...walaupun hakikat ye aku tahu je mana nak jumpa...tapi tuk apa??tuk buat aku menangis lagi??Sumpah aku mmg rindu diorg...walaupun dua2 tu buat aku kecewa...tapi aku tahu...dari sudut hati diorg....diorg tak ada niat pun nak buat aku cm tu...bila tgh marah...mmg kita tak boleh nak kawal perasaan kita kan..tadi aku online...tertiba aku ternmpk..dia dok like status latest aku...aku tahu dia mesti ingat aku cakap pasal dia...aku lgsg tak maksud kan dia dalam status aku tu..aku cakap pasal org lain..maaf..tak ada niat pun nak buat awak terasa...saya cakap pasal org lain..setelah sekian lama dia berdiam diri xmau like2 status aku...tertiba dia like...so aku dah agak...dia mesti ingat aku cakap pasal dia..hmm...aku lgsg tak cakap pasal dia..sbb aku still syg dia..and slalu rindu kat dia..bukan senang aku nak buang perasaan nie...sama macam second person yg aku dok rindu sgt2..ari2 aku dok terpikir pasal dia..nie lagi lah..dah nak masuk 5 bulan...aku still tak boleh nak lupakan dia..ingat senang ke??tadi tgn nie gatal...otak nie pulak dok berpikir..pasal dia..so aku pon bukak lah youtube...konon nak tgk video dia lah...peh sekali aku jumpa video baru...kwn dia masuk kan bulan lepas...ape lagi...sebak lah hati aku tengok muka dia ada dalam video tu...dah lah aku dok rindu je kat dia lately nie...serius..aku mmg rindu dia sangat2...tak apa...1 ari nanti aku tetap aku jumpa kau...dengan izin Allah s.w.t...aku akan pasti kan,..kita akn bertemu jugak...

kasihnya laila....by horizon....arri studio....kajang utama

Sunday, April 17, 2011

Is time to go..

Now i is time for me to go far away from KLMU..no more klmu in my life..ya it hard for me to step away from my friend in there..but what can i say and do..nie keputusan yang aku dah buat..aku mmg tak nak tinggal kan diorg..actually i still miss them..walaupun baru bape hari aku tggl kan kolej..aku dah start rindu kan kwn2 aku..hmmm..i miss you guys...:"(
i hope that kita akn berjumpa nanti ok..btw..my life getting better..i need to find work..but i know where i can get it...actually i feel like empty..but is ok..i still can stand up..i love myself even i'm fat..
so what's the problem??but i still want to be thin like a model...hehehehee..i will get it soon..just wait and see perubahan yg akn berlaku kat aku nanti...berat sgt2 hati aku nak tggl kan mereka..sometime aku rasa di pulau kan..serius..aku macam xde kwn je..tp xpe..aku ada kwn yg lain jugak...hahaha..i love my Ma'embong Family...i love them..my College friend's..my Childhood friend's..My Facebook friend's and etc..u know what..when i start to leave my college..i feel so miss someone..he is the one i share my feeling with...even sometime he make me hurt...but i do love him..and i really miss him so much..i want he back in my life..but i know...i will never get it him again..if u can read this blog..i hope u understand..i call him J..i miss him.. seriously..

P/s:Goodbye KLMU..i will never and ever..with you again..

Wednesday, April 13, 2011

Hargai.

Bila citer pasal hargai nie..aku pon xtau nk cakap macam mana...hmm..aku selalu nak di hargai olrh insan yg aku syg sgt2..sapa tak kan....kenapa lah kita nie selalu sgt lupa akn pergorbanan seseorg kat kita..senang betul kita lupa kan..sedang kan org tu xpenah mintak di balas..hanya sekadar dihargai dah cukup...yelah..kita xpenah peduli pon..angap benda tu xde ape2 kan..hmmm..
aku sebenar ye..masih tak boleh nak lupakan kisah2 silam aku dengan org2 yg pernah membahagia kan aku dulu..ya..sume tu amik masa nak lupakan..terlalu byk sgt aku nie berpikir taw..sumpah aku hargai kehadiran insan2 nie dalam hidup aku..and aku tak kan pernah lupa kasih syg diorg yg pernah bersemadi dalam hati aku..terima kasih sgt2 sebab pernah buat hidup aku bahagia..aku tak lupakan kan korg..lately nie..aku asyik termimpi2 kan mereka2 yg pernah ada dalam hidup aku dulu..kalau aku boleh bg tau diorg pertapa aku rindu kat dia..aku mmg rindu dia..tapi entah lah..
aku ego..dia pon ego..so sama2 ego kan...nak buat macam mana..tak ape lah..satu ari nanti..aku nak potong ego nie jauh2..aku nak tegur dia..mampus lah ape pon..aku dah tak nak peduli lagi..ape2 pon aku nak cakap...selama aku kenal korg..aku hargai setiap detik kita bersama..tak kira suka or duka..

Saturday, April 9, 2011

CARAMEL BAND-tinggal kenangan(acoustic version)

I have to go..

Soon i will leave my college..i have to say it..even it hard for me..
i do love my friend's..but what can i said..i do have to go.
Dunia aku dah tak macam dulu lagi..
aku dah tak boleh nk tggu lame lagi..aku dah xlarat nk tgk muka2 org yg buat aku menangis setiap hari..aku mgkin dah tak sekuat dulu..aku hanya mampu kata kan..aku nie lemah dari segi hati..
mana tak sakit bhai..sayang org bagai nak giler..ending dia..aku yg merana..kalau sekali tu xpe..nie dah byk kali pulak..aku mmg rindu kat org2 yg pernah buat aku happy..tapi sekarang dah brubah..
benda dah tak macam dulu lagi kan..aku terpaksa pergi..sebab nie pilihan aku kan..so aku suka tak suka..keputusan aku dah buat..maaf kawan2...aku terpaksa pergi dari tempat tu..and aku nk lupakan kisah2 yg pernah menjadi sejarah hitam dalam hidup aku..dan tak mungkin kenangan indah kita bersama aku nk lupakan...aku pasti akn rindu korg nanti..aku nk mulakan hidup baru..sebab aku tahu...benda yg dah berlaku dulu..tak mungkin aku akn dapat lalui lagi..
awak2..thank sebab pernah jadi kawan rapat saya..pernah jadi kawan terbaik saya..saya tak kan pernah lupakan awak2 sume..jaga diri elok2..belajar rajin2 taw...saya sentiasa doa yg terbaik tuk awak sume...

Salam peluk cium..dari Puteri Nissa Ben :)

Tuesday, April 5, 2011

Arrrrrrrrrrrrrr..fuck lah!

benci lah cm nie..sumpah fuck giler lah..kenapa lah aku nie selalu sgt kne cm tu..bosan kot..serius..aku mmg rasa nk menjerit je skrg nie...fuck!!ko nk ada gf..belum couple dah start nk marah2..nak jealous...butuh doh!! salah ke aku nak stay ngn ko sorg je...babi tol lah life mcm nie...dah lah semalam kwn aku sdri nk angin2 ngn aku..ko pulak ari nie bg taw aku..yg ko dah nk ada gf..suruh aku delete ape yg aku tulis kat wall ko...sedih doh..senang2 je org buat aku cm nie..ape ingat aku nie sampah ke??satu2 buat aku cm nie lah..xpe lah..aku rehda jelah..yg penting pasnie..ko xkn knl aku lagi..good bye my suck life..because i'm got leave u..!

Soon babe..

I try to say about something..
i do want to do..
first..
i want to lose my weight..so i can be a model..yahooo..
hahahah..
second..
i want make a business..what a kind of business..
cupcake business..
third..
stop study at KLMU..
because i'm not interested anymore..
fourth..
have a driving license..i can go any where i want..
fifth..
i want to go far away from people who always hurt me..
sixth..
make a new life..
seventh..
leave this country..stay at a new place...
eighth..
single life..but can have a scandal..

that's all i guess...i will do that..i'm done with u..so good bye old life..and hello new life..here i come..

Sunday, April 3, 2011

Bedroom Sanctuary (Bo Amir Iqram) - LAGU

Saya nak awak paham.

Saya nak awak paham..

kenapa saya berkawan dgn awak.

sebab awak nak berkawan dgn saya.

saya nak awak paham..

kenapa saya suka awak..

sebab awak pun suka kat saya..:D

saya nak awak paham..

kenapa saya rindu awak..

sebab awak pun rindu kat saya..

saya nak awak paham..

kenapa saya sayang awak.

sebab awak pun sayang saya...

saya nak awak paham..

kenapa saya terus nak jadi kawan..sebab saya tak kehilangan awak..kalau kita jadi pasangan..

satu ari nanti..kita pasti akan putus juga..lepas tu buat haluan masing2..

dah tak akan bertegur lagi..makna ye saya dah benci awak..and awak benci kat saya..

dah tak kan macam kita mula2 kenal dulu..

dah tak dapat nak bergurau senda..

dah tak dapat nak tengok awak..ketawa..senyum..menangis..marah..dan macam2 lagi lah.

walaupun dalam hati saya ni ada rasa sayang yg teramat pada awak..

tapi saya tetap nak jadi kawan awak..

mungkin hati saya akan sedih bila tengok awak dah ada si dia..

tapi tak mengapa..asal kan awak bahagia..saya pun bahagia..:)

bukan saya tak nak jadi pasangan awak..saya takut saya akan kehilangan awak..

awak..saya nak awak paham..dalam dunia ni..saya hanya nak awak jadi kawan terbaik saya..

tapi kalau betul lah saya memang di takdir kan untuk awak..

kita pasti akan bersama jugak kan?

jadi saya harap awak paham..

saya tetap sayang awak..

Luahan Hati.

Sampainya hati mu..
kau meninggalkan aku..
hanya dengan alasan aku tidak sempurna..
sedang kan aku amat mencintaimu..
Mengapa kau sanggup berkata bergitu pada ku..
Oh Tuhan ku..
Mengapa mereka sanggup membuat bergitu padaku.
aku sama seperti mereka punya hati yang ingin selau di cintai.
Mengapa kau tegar menghina diriku..
sedangkan kau tahu aku mencintai dirimu..
kau memandang harta dan rupa...
aku tidak lagi bermakna..
tidak mengapa aku mengerti.
semua yang berlaku antara kita..
hanya kerana aku manusia biasa..
tidak mampu membuat apa2..
aku hanya mampu berdoa agar engkau di bukak kan mata hati..

Saturday, April 2, 2011

Perbezaan kau dgn aku!

Aku nka citer something yg dah lama aku pendam..
hari nie aku nak bg taw..pasal benda yg hakikat berlaku kat aku..
ok..
first...
aku mmg pernah scandal dgn bf org...nak tahu bape kali??
3 kali ok??

Yang first tu...
time aku umur 18..aku scandal dgn bakal bf org actually...tapi jantan nie menipu aku..so g mam lah...janji aku dah makan kau dulu sebelum gf kau sempat makan...hahaha..

yang second...
time umur aku 19...aku skandal dgn bf org ok..bf org nie..gf dia slalu ada dkt ngn dia tau..but dia still gatal nak scandal ngn aku kan..so do i care..yang penting...BF kau selalu jumpa aku pas dia antar kau balik..dating dgn aku sampai kul 6 pagi...kau mampu??hahaha..sedih doh kau..

yang ketiga nie kan.
yang latest one actually...it happen when i in sweet 20..ok...dia nie scandal dgn aku..tapi byk pulak scandal lain..ok..fine lah kan..xkesah sgt sebenar ye..sebab yg aku tahu dia nie mmg xlah jujur sgt ngn aku...dia byk tipu aku jugak..but dia nie pon ada sorg pompuan yg tergila2 kan dia...hahaha...amik lah..aku pon xnk gdh pasal lelaki nie..

ape yang aku cuba nak sampai kan...walaupun akhir ye kau tak pilih aku jadi gf kau or wife kau..
but aku bersyukur sbb aku nie tak kne tipu macam kau tipu gf kau...kau dok mengatal dgn aku..ada kau bg taw dia??xde kan..kau kuar dgn aku..ada kau bg taw dia??xde kan??sekurg2 ye aku tak kne tipu dgn kau..kau jujur dgn aku pasal byk benda..and aku sgt2 bersyukur sbb aku tak couple dgn penipu mcm kau tu...nasib aku mmg malang sbb xde bf..tp byk scandal..but atleast aku happy dgn life aku...aku tak hidup dgn penipu tuk seumur hidup aku...ala senang citer..aku nak tgk sejauh mana kau kekal dgn dia..just wait and see my dear..u will get it soon...so gud luck with ur life..

p/s:now i have new scandal..he was single..i don't mine if he alot of girl around him..because to me..he always honest with me..and he knew to coax me and said sorry when he do mistake with me...so i think he was a good guy..not like you! never said sorry when u make mistake with me..so u boleh g jalan!to my new dear..i love u..:)

Friday, April 1, 2011

Leh jadi isu pulak!

Aku nak citer something nie..ada sorg mamat nie..dia sakit ati sgt2 sebab girl yg dia minat sgt2 tu tolak cinta dia...senang citer dia ingat sebelum nie mmg xde sape pon tolak cinta dia..sekali ada girl nie mmg berani lah kan..tolak cinta dia..so dia sakit ati giler2 punya lah...hahaha..ko ingat muka ko hensem..org senang2 terima cinta ko..kalau hensem je..tapi perangai macam haram jadah pon xleh jugak lah weh..sebelum nk marah org tyn dia tu dulu...bagus sgt ke aku nie..and btw pompuan tak pandang lah harta and rupa paras nie..yg cm tu most of them is lelaki lah..nk awek yg cun je..
awak tu kaki betina..pikir lah sendiri...ko nak pompuan setia ngn kau..kau sdri tak setia..bodoh sgt2 kau nie..kau nk aku cakap depan2 ke??dah tu bila pompuan tu ada bf..kau bengang..bangang doh ko nie..pastu cakap..baru bf dah bangga..mmg lah dia bangga pon..sebab bukan kau bf dia..weh..dia bangga sebab bf dia tak macam kau..pikir lah sikit..awak tu nak awek baik and cun..so perangai ko pon mesti nak cun lah...jgn lah harap kau akn dapat benda baik kalau kau macam sial..konon2 ada menyokong lah bila kau cakap cm tu..tolong lah weh..serius aku mmg marah giler kat kau..dah xleh tahan baran dah..peduli lah nak cakap ape pon..kau nk ego sgt kan...g lah mampus!!
aku mmg bengang giler doh....sampai aku rasa sedih sgt2..kenapa perangai kau macam nie..please lah brubah..aku xnk kehilangan kau..:"(

Thursday, March 31, 2011

Akhirnya..aku PAHAM..

Ada banyak benda yang buat aku paham sekarang nie..
like about something nie..
actually if i say about this...maybe it will shame myself..
so just forget it..
ok...actually..i want to talk about some guy.
he told me alot of thing...
aku nie jenis yg xkn dgr sebelah pihak...so aku pon tyn lah si girl tu..
she told me everything about this guy..peh..
totally liar this guy...selama nie aku sabar je dgn dia..
aku diam and diam lagi...
bagus lah kan perangai kau..aku jadi menyampah lah pulak dgn kau kan..
patut lah pompuan tu xnk kat kau..sebab kau nie hidup macam kau sorg je yg betul..
now aku paham..kenapa kau nie susah nak dapat gf..hmm..

Wednesday, March 30, 2011

Think carefully

hey..i want share something...
actually is not about me...but it about my friend..
he is my scandal i guess so..
ok...
i love him...but just as my scandal only..
not more then that..because i'm scared to lose him..
so i decide to be friend with him..
i dont want hurt again..i really don't want..
hey...aku cakap bukan citer pasal aku..
tapi aku berciter pasal aku pulak..
ok..dia ada sorg girl yg dia minat...but on the sudden gurl tu ada org lain..
nak buat macam mana..dah xde rezeki xpe lah...
aku pon penah kat tempat dia..then aku tahu cm ne sakit ye bila jadi cm tu..
btw cuba pikir..ape perasaan ko kalau org buat kau cm tu gak..
pikir lah doh...kau ada perasaan..dia pon ada perasaan jugak..
so jgn buat org..nanti kne blk baru tau...
what goes around will come around! so think carefully..

New story!

I have a new story and really want to share with all of u..
ok..i already leave someone that i do love him..
even not with all my heart..but still love him ok..
but after him...i know someone..he nice guy..funny guy..cute guy..
senang citer he was type of guy i be like it..
he be friend dgn i pun...baru je lagi..
masa kenal dia ni..kelakar actually..dia suka buat lawak..
I happy sgt2 dgn dia..sebab dia jugak aku dah boleh tersenyum balik..
tapi aku still dgn diri aku..aku tak pernah jadi org lain..
ok berbalik pada si dia nie..
aku suka kwn ngn dia.
dia pernah tyn aku.."You sayang i tak"..
ofcoz i sayang u babe..even just as friend...then dia tyn lagi...u nak ke jadi gf i??
sape yg tak jadi gf dia weh..aku pun nak...tapi aku tak sanggup kot...
sebab dia baik dgn aku...yg penting..dia buat aku lupakan masalah aku..
serius..lately nie dia sedih sebab dia teringat kat girl yg selama ini di tunggu tuk jadi gf dia..
but gurl tu dah ada boy lain...mula2 aku tak paham jugak knp dia moody semacam..
aku try tyn dia..dia marah aku balik...tapi xpe lah..aku pon xnk jadi api..aku pun try pujuk dia lagi..but then dia bgtaw..dia bad mood sbb dia teringat kat girl tu...aku pon bg lah semangat kat dia..supaya dia ok balik...sebab dia seorg yg happy masa aku mula2 kenal dia..jadi bila dia sedih cm nie..aku lagi lah bertambah sedih..serius..bila aku dgr dia menangis..aku jadi nak menangis skli...sekrg nie aku menaip nie pun dalam keadaan air mata aku mengalir...
1 hari nanti aku akan g jauh dari tempat and negara yg aku tinggal sekarang nie..
aku pulak akn tinggal kan dia..dia sedih bila dapat tau aku akan g jauh...
berat hati aku nk tinggal kan kwn2 aku..yang penting...aku tak akn pernah lupakan korg..aku syg korg sampai bila2..
u...i nk u tau..kenapa i cakap i xnk jadi gf u...bukan sebab u nie tak sempurna di mata i..
i xnk kehilangan u...i xnk kehilangan kwn yg macam u..i takut..bila i jadi gf u..1 ari nanti kite break up..and dah tak bertegur lagi...i xnk sume tu jadi..i harap u paham..i mmg syg u..i nk u tau sume tu...i tetap syg u walaupun just sebagai seorg kwn i..sejauh mana pun i pergi..u tetap akn jadi kwn i..

P/s:this note for Fahmy Farhan..please stay strong and takecare of urself ok dear..


Salam peluk cium dari Puteri Nissa Ben..

Tuesday, March 29, 2011

It hard for me..


Ok...
Ada something i want share with all of u..
aku nie seorg perempuan yg ketinggian setinggi 179 (5'10)
dah mcm tggi nasha aziz gitu...hahaha..
ok..agak berat aku nie..hahaha..so ada aku kesah kan.
aku tak pernah cakap pon yg aku nie kurus pun..
ada aku cakap ke?mana2?
aku tak pernah cakap kat mana2 lelaki pon ok.
weh isu size nie sensitif actually..mana2 pompuan yg big size sume ye akan terasa..
ok..can u stop asking me my size..yelah..mana lelaki nk awek dia gemuk and tall then him kan?
that's happen to me...u know..if u saw my pic..u will thought i was a beautiful girl with thin body.
no i was not..i'm a plus size girl...do u still want to friend with me?
i guess no...u will never want to be friends with me..
u know what..sometime i proud for myself..because..i still have my family,my friends and other lover also..they always give me support..i love u never end's..
kalau nak kawan dgn aku biar lah ikhlas..sampai bila nk memilih kawan..
hari nie kau memilih nak kawan ngn dia...tak mustahil benda tu akan jadi kat kau jugak.
weh ape2 pun dia tetap hamba Allah sama macam kau..so jangan nak hina org lah sengal!
serius aku mmg benci manusia yg suka nk hina org lain nie..
kau patut pikir lah..dia tak ada ape yg kau ada?
sume ye same je...dia pon ada hati dan perasaan..aku dah byk kali kne di tgglkan sebab kan aku nie gemuk and tggi sgt....weh..kau ingat aku nie ape??sampah ke?
bila kau tgk pic aku...sikit punya kau tangkap cintan...pastu suka kan..then nak knl ngn aku..
ok fine aku knl ko...masa kenal..ayat kau bapak manis dari gula or sugar cane..bila aku cakap aku gemuk ape lah sume..ko cakap.."i xkesah lah u gemuk or what.."
ajak aku jumpa..ok fine...jumpa lah pulak..masa jumpa...peh konon2 lah..ada hal lah..
kne blk awal lah..i ada hal lah ape lancau sume...ok...lepas jumpa...langsung senyap dah..
xcall2 tak msg2..alasan dia..i bz lah ape lah...WTF! kau mmg tak ikhlas nak berkawan ngn aku sebenar ye kan..weh...ye..dulu aku mmg lah menangis bila kne cm tu..tapi skrg nie??
aku pulak yg dah tak kesah..sebab ape...sebab dah lali...aku selalu ckp..sure ke nk kwn ngn aku nie...tak kesah aku cm mana..ok..ko cakap tak kesah kan...so aku ikt je..but esk2 kalau ko jumpa aku..ko tak msg or call aku...aku dah paham bahasa...so xpyh bg taw..ingat..dunia nie bulat lah..
kau pusing balik..ko tetap akn jumpa aku jugak nanti..
tapi serius doh...aku mmg fuck lelaki mcm kau..aku harap sgt2 soon ko pon akan rasa jugak.
such a loser guy...i'm glad because of u...one day i will have the happiness never end..
But u know what...i still can smile..even u hurt my feeling with ur stupid attitude and not gentlemen act..sedih doh kalau dapat bf macam ko nie..memalukan siak..ape2 pon aku tak pernah brubah hanya sebab nak puas kan ati kau..!u r nothing for me..org mcm tu leh g jalan lah weh!tak mati pun kalau tak dapat couple dgn kau..banyak lagi lelaki kat luar sne tu..depa lebih baik daripada hang...so i will be myself even it's hard for me to do..

Monday, March 28, 2011

I'm thinking about something!

I'm always keep thinking about something..
ok...
let's start with this thing..
i saw alot of girl wearing a "tudung" or "shawl"..
ok..fine..i don't mine if u want to wearing because u want to change towards good..
but i don't even like..if u want to wearing a shawl because u saw alot of girl wearing it..
i don't think it a good idea..okay...
soon or later..when the fashion dah abis...
ok sume org start bukak tudung balik..OMG!
bertudung lah sebab dah sampai seru tuk you bertudung...
jangan lah sebab kan org suruh..sebab fashion..sebab bf..oh..
mmg tak ar..bodoh lah kalau cm tu..
bertudung biar dgn hati...ikhlas...aku pon tak cakap yang aku tak nak bertudung.
just belum sampai masa ye lagi..soon myb aku akan bertudung..insyallah..
yang penting jangan lah anggap kau bertudung tu satu mainan..maafkan lah..
ada lelaki xnk pompuan bertudung..mgkin sbb dia xnk lah jadi hipokrit..
itu yang seharus ye..ada pompuan bertudung nie..dia bertudung bagai..
tapi bila bab2 maksiat..dia org pertama..sebab tu lah ada lelaki tak hormat pompuan
bertudung nie..maaf cakap na..xda niat nk sakit kan ati sape2..
ini jujur dari pihak lelaki...hahaha..padahal aku nie pompuan jugak..
sorry lah..bukan lah aku nak menang kan lelaki..tapi hakikat ye..sorry sgt2.
btw to gurl kat luar sane tu...bertudung tu biar ikhlas...org akan nampak jugak..
so Good luck for ur life..and have a nice day :) peace no war..

Saturday, March 26, 2011

Aku takut..

Aku penah sayang kat org...and banyak kali jugak lah..
dan sekali lagi aku rasa syg kat seseorg..
tapi kali nie..aku tahu aku jgn terlalu ikt perasaan aku.
aku dah penat lah menangis..
aku dah penat paham semua keadaan yg berlaku kat sekeliling aku.
bukan aku tak sayang org yg sebelum nie..cuma dia pun dah xnk aku bersama dgn dia..
aku kena lah terima hakikat yg kami dah tak boleh lagi bersama..
sedih sgt sebab sume tu terpadam dengan senang dan mudah ye..
aku bukan lah mudah untuk melupakan kan satu2 hal dgn cm tu je.
tapi kalau perkara tu boleh and harus di lupakan...
aku akan lupakan..aku xnk pikir dah hal tu.
but aku happy dgn life aku skrg..
aku pura2 bahagia depan sume org...padahal dalam hati aku nie...Tuhan je yg tau..
aku xnk dia tgk yg aku tak boleh hidup tanpa dia..aku ok je skrg nie..believe me..
aku akan bahagia...mmg aku rindu kat kau..tapi aku xleh nk buat ape2..
sebab aku xnk seksa ati aku lagi..aku tahu kau mmg dah tak kesah pasal aku.
tapi aku kesah pasal kau..aku mmg dah xnk pikir hal yg lepas2..
sudah2..aku nk mulakan hidup baru..
walaupun aku dgn dia skrg nie just kwn je..
tapi aku happy ngn dia.hmm..aku pon xnk lah happy sgt kan.
nanti tak jadi ape2...aku pon xnk beria2 sgt..
biarlah kali nie org carik aku...bukan aku cari diorg..dah bosan hidup mcm nie.
but i want to say...i'm ready with a new life..even i have to lose u..
aku takut lor nk syg org skrg nie..nanti kecewa lagi..please..
i need a true love..

Thursday, March 24, 2011

Love is Cinta..

Tadi baru je lepas tgk citer Love...citer indon..tapi kalau citer melayu..citer Cinta..
sangat tersentuh hati aku bila tgk citer tu tadi..
aku suka sgt ayat dari seseorg lelaki tu..
"aku masih engak bisa menerima perubahan yang kau bawak dalam hidup aku"
lalu aku pun terpikir...
aku pun pernah cuba membawa perubahan pada hidup org lain..
bukan sekali..tapi banyak kali??
aku selalu terpikir..kenapa kau tak boleh terima perubahan yang aku bawak.
itu semua demi kebaikan kau jugak.
sebab aku syg kau...jadi aku nk kau perubahan...
aku syg kau..tapi maafkan aku..
kau memang harus berubah..

Wednesday, March 23, 2011

Kelakar lah!

Aku rasa nak tergelak je nie...kuar ngn sorg mamat nie..dia mmg taff...ok...but then...dia mmg pendek dari aku..kelakar...pastu...dia tu byk skandal...g sne xleh..g snie xleh..sbb takut nanti skandal dia nmpk...adoi!hahahahaha..ok i know u hotstaff kan..aku pun tak kesah lah..u i nak g rumah skandal i..hahhaaha..ok i xkesah langsung..actually aku nie bukan lah ape...aku just kelakar lah tgk manusia yg tak pernah nk serius ngn life dia..weh sampai bila kot ko nak ada sikap cm nie..nasib lah baik aku tak couple ngn kau...kalau couple confirm aku yg mintak break..bukan ko...hahahahhaha...xpe2..skrg nie..aku nak cari org yg leh serius ngn life dia..tak mau main2 nie..xbest..sbb org cm nie...leh buang masa kita taw...hahaha..byk skandal lah..itu lah..pastu kan..ada lah my exskandal nie..dia buat status kan...nak perhatian je..ok fine..mmg aku cakap ko jahat...but then..ape lagi???aku pun pelik lah..knp lah susah sgt ko nak biarkan benda tu berlalu mcm ko nak aku buat...eh aku mmg sakit ati..tp aku tau..sume tu berlaku pasti ada hikmah ye..syg kau mmg tak pernah hilang..tapi yg penting..aku masih xleh nk stop ketawa...hahaha

Tuesday, March 22, 2011

Sampai Bila?

Sampai bila awak nak belajar paham perasaan saya..
awak kate saya nie selfish..eh sape kate saya tak paham awak..
sedaya upaya saya nie memahami awak...tahu tak??
awak nak cerita pasal hak awak...habis hak saya yg jugak ada hati dan perasaan nie..
macam mana pulak??pernah ke awak pikir?
awak kata nak berlaku adil antara saya dgn dia...tapi mana??
mana keadilan yang awak cakap tu??tak awak tak pernah berlaku adil dgn saya..
awak kata jangan salahkan dia,..salah kan awak sebab terlalu melayan..
tapi dia tak hati ke??tak ada otak nak pikir??kenapa masih nak mengharapkan awk??
ape ingat saya nie batu ke??xde perasaan??senang2 nak tukar jantan suka2 ati..
jgn sama kan saya dgn pompuan yg tak amik kesah pasal maruah diri dia..
saya cuba buat awak happy dgn saya..ye saya akui..saya mmg happy dgn awak..
kenapa awk tak dgn dia je...??knp awak mesti seksa hati org yg tak salah dgn awak..
awak xtau ke pertapa merana ye dia lepas awak mempermainkan hati dia..
awak tahu tak apa yg org rasa bila awak terlalu ikt kan hati awk tanpa pikir hati org lain.
mereka jatuh cinta dgn layanan awk kat diorg...kalau saya sorg je yang kena..
mungkin saya paham...tapi ini ramai ok..tak perlu lah saya nk bg tau sape..
awak..belajar mengenal hati org...jgn jadi selfish..nanti di sebab kan sikap selfish awak nie..
awak akn binasa kan diri awak sdri..hari nie tak kne tak apa..nanti gah kne baru tau..
masa tu dah terlambat pun..
tak apa lah...sekali lagi saya mengalah dan beri peluang pada awak..
saya undur diri dari life awak..saya dah larat nk menangis..hati saya sakit sgt2..
tapi saya bahagia masa dgn awak...saya pernah berjanji dgn awak kan..
saya tetap akan tunai kan janji saya pada awak...dan lepas itu..antara kita..
hanya di mata saja..saya nak awak janji..jangan sakit kan mana2 hati lagi..
sebab takut nanti bila dia dah xde..awak tak sempat nak mintak maaf..
mungkin sekarang bg awak tak penting maaf tu...tapi esk bila jasad kita dah bercerai dari badan..
kemaafan dari manusia tu sgt2 lah penting...sebab kalau org tak maafkan ape yang kita buat..roh kita tak akan aman..tergantung je nanti..percaya lah..jadi selagi dia masih bernyawa..cepat2 mintak maaf..sebab kita tak tahu bila kita akan mati...buang ego tu jauh2..tak kemana pun..awak..saya sayang awak..tapi saya tetap kne pergi dari hidup awak..sebab awak tak brubah...kalau awak brubah..mgkin saya akan selalu ada dgn awak walaupun kita tak couple..sebab tu lah saya nak awak paham...sampai bila awak nak terus jadi macam nie..saya harap awak paham..kalau betul awak sayang dia..terus kan lah dgn dia..ok..maaf..saya terpaksa undur diri demi nak lihat awak dan dia bahagia..sbb dia tak nak tgk awk bahagia dgn saya..dia nak awk dgn dia..jadi dia tak mengalah..biarlah saya mengalah..

salam sayang dari saya..

Monday, March 21, 2011

Sekali lagi...aku mmg ego!

Ye akui mmg ego..tapi xlah setebal ego kau...
and bukan ye aku nak marah ko..
ko xtau..setiap hari aku rindu kat kau..
dan setiap ari jugak lah aku ingat kat kau..
ingat senang ke aku nak lupakan memory aku ngn ko..
susah tau!
kau tu bukan xtau sume tu..
tapi kau blame aku sbb aku syg kau..
aku syg kau sbb tu aku nak kau bahagia ngn org yg ko syg..
tapi aku pon pikir gak..kalau ko btl2 syg dia..
asal ko tak ngn dia dari awal kan??
pastu ko leh pulak kuar dating ngn aku selalu..
weh serius...aku rindu ko...
tapi aku ego..aku xnk bg taw ko sbb aku tau..
benda xkn brubah ape2...
kau pun xkn blk kat aku pun...
aku syg kau..
tadi masa nmpk kau...hati aku rindu sgt nak peluk ko..
tapi aku mmg ego...aku sggp tak pandang kau tadi..
aku mmg ego...jay..i ego sgt2..
xpelah...xlama lagi..sume nie akan berakhir..
aku tetap ngn diri aku..aku tak mampu nak halang ko kwn ngn dia..
tapi cara dia tu buat aku rasa nk je sound taw..
tapi lek je...one day..ko pasti akan jumpa aku jugak..

Sunday, March 20, 2011

Selfish Giler Babi!

aku bengang giler ari nie..selama nie aku leh kawal lagi marah aku..
tapi kali nie mmg sakit ati giler babi..
weh..ape yg ko nk ha dari aku kalau ko dah ada betina pukimak tu..
bajet macam bagus sgt je..
call ko setiap masa...mcm xde life sendiri lah kan..
then macam lah xde jantan lain pulak ko nak..
dah tau akak ngn dia..asal ko still nk kat dia..
kate kwan konon...lancau!
kalau dah call setiap masa tu kawan ke pukimak..
kau nie mmg selfish giler doh..
ko pompuan aku pon pompuan jugak..
but asal ar ko nk jadi penting kan diri sdri..
weh kalau btl dia nk ko...dah lame lah dia couple ngn ko..
but dia still lagi ada org lain...kesian ko kan..
kalau aku dapat jumpa ko..aku sound straight je kat muka ko..
weh aku pon gemuk jugak lah...tp life aku xde lah nk call jantan 24/7 je..
mcm xde life btl lah ko pukimak...
mmg kali nie aku mrh giler2 punya...
sebab ko nie makin ari ko menguji kesabaran aku..
weh ko baik xpyh jadi pompuan lah kalau ko ada sikap selfish mcm nie..
baik mampus je lah...ko btl2 buat aku naik angin lah betina...
ko ngn dia sama je lah..xpenah pikir perasaan org lain..ingat ko sorg je yg ada hati??
aku xde lah??
aku patung ke??aaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr....
aku mmg xleh maafkan org yg dah buat aku sakit sangat2 nie..ko ingat..
ko jgn ingat ko leh bahagia ngn dia..
itu doa aku kat ko...

Saturday, March 19, 2011

Tak mampu!

aku tak mampu nak tipu diri aku...
aku tak mampu menipu perasaan aku..
aku tak mampu menipu hati aku...
aku tak mampu nak buat diri aku benci kau..
aku sayang kau sgt2..
aku nak kau selalu ada dalam life aku walaupun sebagai seorg kawan..
aku syg kau..aku rindu nak peluk kau macam selalu..
cium kau bila kau harus meninggalkan aku sementara..
kenapa ye kau masih dengan aku??
walaupun aku nak kau pergi dari aku..
kau marah bila aku mintak kau tinggal kan aku..
sayang kau kat aku rupanya..
aku pun syg kau..
aku tak peduli lah kalau diorg tau yg aku syg kau..
mmg aku tak kesah..g mampus dgn diorg..
aku nak syg kau sampai bila2..
senyum kau buat aku happy selalu..rindu kau sampai bila2..
rasa nk gigit kau je bila nampak kau...hahahaha..
aku betul2 tak mampu lupakan kau..
geram sial bila tgk ada betina lain ngn kau...
tak kesah doh..janji aku pernah "bersama" dgn kau..
rindu rindu rindu rindu..
I love you lah Jay!

Lagu Arab Nawal Zoghbi AL Layaly from Basuni wonk Ciburak Indramayu

Happy Ke??

Happy..
memang happy sgt2..
kenapa??
mungkin sebelum nie aku asyik sedih je..
so is time for me to join the happiness moment..
penat lah merajuk2 nie..
and sedih2 nie..
macam xde life je..aku happy macam nie..
sebab aku nie ramai kawan yg leh buat aku happy...
walaupun xde kekasih hati...tak bermakna aku xleh happy kot..
aku di keliling oleh hamba2 Allah yg selalu ada disisi aku..
well..life mmg macam roda..ari nie kat atas..esk kat bawah..lusa kat atas balik...lutat kat bawah blk..macam tu lah kehidupan..
aku mmg xsuka nk sedih2..nak buat macam mana kan..aku mmg mcm nie..
hahhahahaha...sengal je..
yang penting aku tak buat life org lain tak happy sebab aku..
kepada org2 yg pernah buat aku tak happy tu..
aku tak kesah lah ...
malah aku makin cinta and sayang kat ko..
hahahhahahahhaa..
i love you damn much..

Monday, March 14, 2011

Aku Di Uji Oleh Allah..

Aku hamba Allah...
Hamba Allah yang sering di uji kesabarannya...
Aku percaya Tuhan menguji setiap hambaNya yang hidup di muka Bumi
ini tanpa berhenti..
Aku diuji setiap hari..setiap waktu..setiap benda..
selagi aku masih bernafas..selagi mata aku terbuka..
aku pasti akan diuji..
Seperti yang pernah berlaku dalam hidup aku..
dari kisah keluarga..kawan2..sampai lah ke dunia cinta aku..
dan macam2 dugaan yang aku lalui..
namun aku lalui ye dengan tabah dan sabar..
tawakal dgn semuanya terjadi..
kenapa mesti mengeluh bila ada dugaan yang mendatang..
sakit pedih duka tangis ini..
sudah menjadi sebati dalam hidup aku..
apa lagi yang aku harus gentarkan..
benda akan jadi jugak..
aku menangis bukan sebab aku lemah..
cuma aku nak lepaskan apa yang aku rasa...
kadang2 aku rasa tak mampu nak berdiri bila dugaan yg terlalu berat aku terpaksa
tanggung..namun apa kau peduli..??
kau pandai cakap je...jangan tau cakap je..
Pikir dulu..
Tak apa lah..aku rehda...ini ketentuan Tuhan..
Aku hambaNya..kne lalui dengan tabah dan sabar..
so aku tak pikir hal yang lepas2..anggap lah ni Ujian dari Yang Maha Esa Lagi Maha Penyayang..

Saturday, March 12, 2011

Susah..

Susah..susah aku nak lupakan benda yang jadi hidup aku.
macam2 yg berlaku..
tapi kenapa aku nie still boleh tabah dengan sume ini..
Walau pun kadang2 aku lemah..tapi aku tak pernah tunjuk.
bagi aku benda boleh ok..but it time..
please understand..
bukan senang nak buat macam kite cakap..
bila kau kat tempat aku baru kau tahu.
kenapa lah ada org dia masih tak sedar2..
bila Tuhan turun ujian kat kite...kite masih tak sedar2.
tengok tsunami kat jepun..
gempa bumi kat New Zealand..
dan macam2 lagi..
Allah baru hantar kite macam2 tanda2 kecik..
tapi kite masih lagi lepa..
Bila kita buat salah dgn org cepat2 lah mintak maaf..
selagi jasad dia bernyawa..
jangan ego sgt2..tak mati pun kalau kita mintak maaf..
kadang2 seseorg tu tak mampu nak maaf kan salah org tu pun sebab sakit
dan kecewa yg dia tanggung tu terlalu lah dalam.
luka tu belum boleh di rawat lagi taw..
so mcm mana..jgn amik ringan satu2 masalah.
ye tak kne kat kita...mmg lah kita tak kesah..
esk lusa dah kne kat batang hidung sdri..
jangan lah cakap org tak ingat kan..
eh penat taw ulang benda yang sama berjuta kali..
sedar lah...kita nie berpijak pada Bumi Allah..
selagi kita bernyawa nie..balik lah pada pangkal jalan..
aku tak ada nak nasihat org je...sebab aku tahu..
aku bukan ye baik sgt..
aku pon ada buat silap jugak..kau manusia..
aku pun manusia..tak salah kalau aku nak ingat kan kau..
tapi susah..cakap je ye..tapi tak jugak sedar2..sampai bila nk jadi camtu??
kadang2 kita tak kan nampak dugaan yg Allah bg kat kita.
mcm2 bentuk dugaan tu...hanya kita akn sedar bila benda tu kite sendiri yang sedar..
Kerana cinta dan sayang pada Hamba AllAh..
Aku mampu berkata2..tapi xmampu nak berbuat apa2..

Friday, March 11, 2011

Take care and I do.

I always use this word's to all my friend's..

that mean i do care about all of them.

i do care about someone i love.

I do care about people around me..like my family.

my friend's..my special friend..my life..

But i feel so lonely...even i have a lot of friend's...

but like i always said...they have they own life..

When it come about someone in my heart..

ya i do care about him..but now..its seem like now he have someone else to take care about..

and i do understand he situation..

i do easy to love someone..but i do hard to forget..

if u in my situation..maybe u will understand..

People always said...hey..just busy ur life with do many thing's..

hey find a new one..and get life...

but can u do that thing's when u lose someone u really love??

can u??do u care what that person have being through in his life??

Do U??

Do u know what happen in his life??

U never care about that..that why it easy for you to said..

But it hard for people like me have being through..

I hate people who always said she/he understand my situation..

In reality they cannot understand...

I do care about other feeling...so i hope other also care about my feeling.

i'm human being same goes to you..

Remember..once you hurt people feeling..U will get it twice..

Just believe it..it will be happen..soon nor later..

Thursday, March 10, 2011

Love is Pain

Bagi semua org..cinta itu nikmat..cinta itu kebahagian..cinta itu indah..dan macam2 lagi lah...tapi bagi aku Love is pain...why??because every time i'm fall in love..that thing will hurt me with many way...kadang2 aku dah tak larat nak bertahan lagi...but aku still boleh bersabar..org cakap senang je..nak lupakan benda yg lepas2 tu..bz kan lah diri..nak bz kan diri macam mana???cuba bg taw aku sikit...kalau lah aku nie kaya...eh ko tak payah suruh pon aku mmg dah bz lah...kne2 pulak kalau aku ada kete kan...lagi lah bz...ok fine...tapi perasaan tu tetap same..byk benda akan brubah..tapi hati nie xkn brubah dengan mudah...mmg aku senang sayang org...just syg not love..i mean cinta..aku tak percaya cinta until i found someone can take care of me..and take me as he wife...its not easy to do..forget someone i love...i will take along time..so be patient....i want u to know..if u think i can forget u just like that..u totally wrong..its ok...every single thing u done to me..soon nor later..u will get too..same like me..i never want pray like that..but i have too..

Understand!

Sebut pasal understand..ramai org boleh cakap je..ye aku paham ko..ye aku memahami ko..tapi hakikat ye pernah ke kita paham masalah org tu..aku benci sgt org yg selalu cakap..ye aku paham ko...tapi sebenar ye tak paham langsung.ye sebab ko bukan kat tempat aku...kalau kau kat tempat aku..mesti kau akan paham..dah xlarat mcm nie..sumpah dah tak larat..aku nak sgt2 ada org leh paham aku..tolong lah sekali je...ko paham lah aku.

Tuesday, March 8, 2011

There something!

There something i cannot believe when it came from your mouth..i want to change...and leave everything behind u..because i just only have you..but you have other..babe..if i can show u how much i really need you..maybe u cannot believe it..i really need you..i want u to know..when you take care someone feeling..one day she also do the same to you sayang...i can't tell you how much i hurt when i have to let you go from my heart..sometime i just can said..not show it..when i with you..i felt so much love inside my heart..and felt so so melting in u hugs and kiss...i wish i could have you..make ur mine..but it just illusion i can imagine..i do love you..i do want you always with me...without thinking everybody around me..without thinking that u have her or not..to me i just want you...i know she came first..so should i law someone who innocent to me???should i??do u know how much i really want you??u never know that..i just want to see how much i love you..that why i let u with someone u love...i don't want to be cruel and mean person to you..if you happy..i will happy too...loving you is my passion..be patient when i with you..is my strength..i want you see how much i really care about you...i with u when u need me..i hold u tight in my arms..i know u need me when u have problem..i never have someone like you..sometime when think about it...i really want cry..crying so badly..u will never know what i felt when i have to let you go..i miss so much..even u front of my eyes..i just can see u..but i cannot touch u or hold u..i can't imagine..that one day i will go far away from u..its just want to see u happy with someone u're love...its hard for me..when i have to say good bye to you...every day i felt want you back..but why u must hurt me with ur word's to me..i know u have her..but not need to me about her everyday..u done like i don't have any heart feeling..wake up..!and see thru my heart..see what i want u to see it..i want u to know what i really want in ur heart..i want u're love..i know..i just can with u..not have u..there something about you i do love it..when u kiss me..when u hugs me..i felt so much love inside..i know i have to let you go..remember..i go not because i hate you..but i love you..i want you to find u're happiness with someone u really love..i know that person is not me...even i'm hurt..but i still love you..i know u not ready for love..but believe me sayang..1 day u will understand..and realize what i said now...for our good..maybe not i will feel hurt because i have to let u go..but its okay..i will be fine..i do miss you..miss u like crazy...i feel want to hugs u..kiss u many time..just let it be..sayang..i do want to feel happy with me..but i feel so jealous because to many girl love you..sorry..i never want to feel it..it came naturally..so sorry..please..please believe me..one day u will understand what i really mean about..so..i still love you..

Sunday, March 6, 2011

Ten2Five - You


You did it again
You did hurt my heart
I don’t know how many times

You... I don’t know what to say
You’ve made me so desperately in love
and now you let me down

You said you’d never lie again
You said this time would be so right
But then I found you were lying there by her side

You.. You turn my whole life so blue
Drowning me so deep, I just can reach myself again
You.. Successfully tore myheart
Now it’s only pieces
Nothing left but pieces of you

You frustated me with this love
I’ve been trying to understand
You know i’m trying i’m trying

You.. I don’t know what to say
You’ve made me so desperately in love
And now you let me down

Serious aku terluka lagi!

Aku cuba buat diri aku happy ngn ko...even kite nie just as skandal je...kau tak nak ada serius relationship kan...but now everyday ko sakit kan hati aku...penah ke aku sakit kan ati ko...pikir lah..masing2 dah besar...sampai bila ko nk jadi cm nie..aku tau lah..aku nie bukan sape2 ngn ko...tp atleast pikir lah..aku penah buat something supaya ko selalu ngn aku...pompuan lain belum tentu sanggup nk buat cm tu lah...ada ke pompuan lain nk bg ko makan sedang ko ngn dia just kawan je...aku anggap ko nie sebahagian dari hidup aku..ko pulak suka2 je buang aku...aku dok makan hati setiap ari sume sebab ko tau tak!penah ke ko pikir kan??tak penah sikit pon...ko suka tgk aku menangis sebab ko kan...??puas aty ko dapat buat aku cm nie...??puas??ko happy bila tgk org sedih sebab ko??aku nie dah xlarat...aku tahu..mmg sakit aku mengundang sakit kan??ye aku tak mampu nk jadi yang terbaik tuk ko...maafkan aku...aku lemah...aku tak sekuat yang ko sangka...jiwa aku kosong..sume sbb terlalu banyak bersabar...dan aku aku mintak maaf sebab buat ko sebagai tempat aku lupakan dia...tak ada niat pon nk buat ko macam tu...aku hanya nk ko tahu...aku sayang ko..aku rindu ko..tapi sume tu hanya tinggal kenangan saja..

Sunday, February 27, 2011

Today is today..

Hari nie aku g kolej..sebab ada klmu idol..mmbr aku masuk..malang ye kawan aku tak menang..xpelah..xde rezeki awak nk menang...after tgk klmu idol...aku gerak g B.b..nk lepak ngn kwn aku...lepas rindu aku kat kawan2 aku..penat aku dok melayan diorg...hahahaha...happy sgt bila dapat jumpa diorg..ye lah dah lame tak jumpa diorg....ok..dalam keadaan aku happy...ada jugak duka ye...aku gaduh ngn si dia....dia asyik bad mood je...tension aku di buat ye...aku xnk gdh lagi terus dgn dia...so aku deside berdiam diri...ok...pastu aku lepak ngn mbr aku kat serambi...then aku lepak ngn someone yg muka dia lebih kurg same macam am..omg!aku amik pic dia curi2...hahaha..sebab aku mmg minat sgt tgk muka dia...aaaaaaaaarrrrrrrr...day by day...aku rasa dia makin dekat ngn aku..macam2 pasal dia aku teringat...dan macam2 pasal dia aku dok rasa dekat je...weh..aku rindu ko lah...!bila lah aku nk lupa kan kau...aku nk kau...tolong lah..someone buat aku lupakan dia...arrrrr...tapi aku sayang dia..can somebody help me..

Thursday, February 24, 2011

Sad song

Love me

Kiss the Rain - Yiruma

Untunglah.

Untunglah...ramai sangat org minat u..tau lah u tu baik..
tapi agak2 lah..i nie sape pulak?
ehh i nie bukan ye tunggul kayu ok.
i pon ada hati and perasaan taw..
kenapa lately nie u selalu sebut name dia.
i kecik hati sgt2.
knp lah u selalu sakit kan ati i..
i nie makin ari makin sakit..
bukan makin ari makin sehat.
i betul2 tak paham..
ok fine..u pun dah tau kan..yang i akan tinggal kan u..
sebab tu ke u buat cm nie kat i??
supaya bila i betul2 dah xde ngn u..so u xkan rasa sunyi and rindu kat i.
xpe lah syg..i paham..i xde niat pon nk tggl kan u..
u kne ingat..jasad i je yg jauh dari u...tapi bukan hati i..
hati i tetap dgn u..
u xtau ape yg i rasa bila i terpaksa berjauhan dari u..
sedih sgt2 taw..
kalau lah i leh tunjuk kat u ape yg i rasa..
mungkin u akan paham..
u tolong jangan buat hati i makin rasa jauh dari u..
ok kalau u nk i pergi dari u...
i akan pergi bila tiba masa ye...
dan untunglah..u xkn pernah sunyikan..sebab ada je org yg akan teman kan u..
i tahu u mesti tak kesah kan kalau i xde dalam hidup u..
xpelah..perlahan2 lah i melangkah pergi..
agar u bahagia dgn org yg u sayang.
bak kate org...kalau kita sayang kan org tu..kite kena biar kan dia bahagia dgn org yg dia sayang.
so sebab i sayang u..so i think better i biarkan u pilih org yg u sayang..
ape2 pon..i sentiasa rindu kan u..and syg kan u..
thankz sebab dah bahagia kan hidup i..

Wednesday, February 23, 2011

BOSAN

Hari nie aku ada kelas...
aku..bosan sgt2...sebab kelas petang kan.
so malas ye...tp xpelah...nak kuar pon..
my bubu pon senyap je...
geram pon ada..but biarkanlah..
myb dia penat...so better let it be..
ok..ari nie nak buat ape je erk..
xpelah..nk lek kat umh jelah..

Tuesday, February 22, 2011

Hanis & Hanim anak kesayangan Ibu





This my adopt little girl..i love them so much...they are abandoned by their mother..believe me...i will take care both of u...ibu sayang korg..

Dia Dah kembali..

Dia dah mcm dulu lagi...org yg selalu ada bila aku perlukan dia.
since ktorg gaduh dulu...
hubungan kami dah makin down..
but now...not anymore...dia dah ok dah..
dia mmg bz lately nie..
its ok syg..i paham..
u cari lah duit erk...nie demi masa depan u jugak..
i paham cm ne org meratau nie...kne2 pulak u jauh dari family..
xpe..i ada leh temankan u..i mmg sayang u..
sebab tu lah i xleh tgk u susah..i nk tolong..
i tau i xleh nk miliki u..tapi atleast bg lah i rasa kasih sayang dari u..
i happy bila dgn u..
cuma banyak makan hati...
not now..i dah lepaskan apa yang i rasa selama nie.
i arap u paham ok syg??
bukan senang i nk tgk org kesayangan i jadi cm tu..ok
love you damn so much...:)

Aku sayang kau..

Aku nak bagi tau kau..pertapa aku sayang kan kau..walaupun dalam banyak bahasa...

mahal kita..

wo ai ni..

Je t'aime

dangsin-eul saranghabnida..

Watashi wa anata o aishite

maim tumase pyara karata hum..

ek is lief vir jou..

Я люблю тебя

أحبك

Ich liebe dich

ฉันรักเธอ.

Nie khas tuk kamu..Jaikol Bin Kumalah.

i'm crying again.

i'm crying again..
yes i do..
for the long time..
tak sangka aku akn menangis depan my bubu..
yelah mana tak nangis..selama nie aku simpan je kot..
kali nie aku dah leh tahan dah..
aku cakap je ape yang aku nk cakap..
aku betul2 rindu dia..sebab tu lah aku jadi mcm nie..
aku tak nak dia jadi mcm nie..
jadi peneman org..
aku sayang dia..
sayang dia...tak leh nk cakap.....
walaupun aku masih tak mampu nk cintakan dia..aku tetap sayang dia..
tadi dia usap air mata aku..peh..sweet giler kot..
xpenah ada org buat cm tu kat aku..dia lah first time..
dan banyak first time actually aku dgn dia..
aku happy sgt2 bila kenal dia..
aku akui..tak semua org tu perfect...macam tu jugak dgn aku..
dia xnk aku tinggalkan dia..dan dia marah bila aku cakap bukan2 pasal dia..
sayang...i sayang u taw..i xnk menangis depan u tadi..
tapi i xleh nk kawal air mata i..
i xnk kehilangan u..i nk u selalu ada dgn i..
terima kasih sebab sudi bersama dgn i..

Sunday, February 20, 2011

Maafkan saya!

Aku akui...bila kita tengah marah.
kita tak mampu nak berpikir dengan waras.....
buat je ape suka..langsung tak pikir ape yang akan jadi..
but bila dah reda marah tu..
baru terpikir pasal ape yang kite dah buat.
ye aku nie jenis berdendam sikit..
aku tak balas dengan perbuatan..aku just akan simpan dalam hati.
aku tahu kadang2 aku nie xleh nk control diri aku..
sebab aku belum jumpa someone yang betul2 leh paham aku..
senang citer lah kan..
xde sape pernah paham aku...
no body!
and dont ever said u understand me if not..
so kepada sesiapa yang pernah kena marah dengan aku.
or aku pernah malukan ko..aku mintak maaf..

p/s:kadang2 aku tak sedar ape salah yang aku dah buat..

Anuar Zain - Tinggalkan aku


katamu cinta telah tiada
sendiri aku menahan pedih ini
hilang semua rasa
habis begitu saja
untuk bersama buat selamanya

katamu dia yang lebih sempurna
dia lagi jiwa
dia lafaz asmara
bisikan kata2 akhirmu itu menusuk jiwaku
kini kau dtg utk kembali padaku

pergi sudah tinggalkn aku
ku tak ingin engkau ada
kembali lg kedlm cerita hidupku ini
ku bahagia tanpa drimu
biar begini adanya aku
tanpamu ku temukan sinarnya

bisikan kata akhirmu itu
menusuk jiwaku
kini kau dtg kembali padaku lagi
pergi sudah tggalkan aku
tak ingin engkau ada kembali lg kedalam crita hidupku ini
ku bahagia tanpa dirimu
biar begini adanya
tanpamu ku temukan sinarnya

usah lagi kau guris hatiku
ku tak mahu lagi merasa kan hadirmu dlm duniaku
pergilah dr hidupku

oooooo...
tak ingin kau ada

hilang semua rasa
habis begitu saja
untuk bersama buat selamanya

katamu dia yang lebih sempurna
dia lagi jiwa
dia lafaz asmara
bisikan kata2 akhirmu itu menusuk jiwaku
kini kau dtg utk kembali padaku

pergi sudah tinggalkn aku
ku tak ingin engkau ada
kembali lg kedlm cerita hidupku ini
ku bahagia tanpa drimu
biar begini adanya aku
tanpamu ku temukan sinarnya

kerana tanpamu ku temukan sinarnya

Anuar Zain - Ku Berjanji Kerna Cinta [HQ]




Ku menunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
‘Tuk bersama selamanya
Kita berdua

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Ku rasakan bahagiaku
Untukmu selalu

Chorus
Ku berjanji kerna cintaku
Ku berharap kerna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Ku rasakan bahagiaku
Untukmu selalu

Ulang Chorus

Meraihmu menggapaimu

(Ku berjanji kerna cinta)
Kerna cinta
(Ku berharap kerna kasih)
Kerna kasih

Ulang Chorus

Pernah berpisah
Sampaikan nanti

I need someone..

I do need someone..
as i told u...
i still cannot forget about him..
omg...
dah berbulan ok..
makin aku try lupakan dia.makin kuat aku ingat kat dia.
aku betul2 nk kan someone yang leh wat aku lupakan dia..
aku sedih sgt2 sbb still xmampu nk lupakan dia..
aku pon dah xtau nk buat ape lagi supaya aku leh lupakan dia..
aku ada jay..tapi aku bukan dgn dia je.
i mean..aku mmg lah setia ngn dia..
just dia ada someone else..
and dia tak sedia nk ada serius relationship..
aku paham tu.
and sgt paham..
tapi macam aku cakap...aku perlukan someone yg betul2 leh wat aku lupakan dia..
jay..please help me..i need you babe..
ye i leh cari org lain..tapi ingat senang ke??
susah kot....i nie nak suka org and sayang org amik masa yg sgt lama..
kne2 pulak nk lupakan org tu..peh lagi lah..kdg2 tu bertahun ok..
so syg...please lah...give me time..and make me forget about him..
i'm totally need u..

Friday, February 18, 2011

Tak Larat!

Makin ari makin teruk pening kepala aku nie..
actually what happen to me..??
something wrong with me..
i need to meet doctor soon..
tolong lah..kenapa lah aku nie asyik tak sihat je lately nie..
Lagi sakit kat hati aku..
aku betul2 sakit..
dah larat nk tanggung sakit tu..
kenapa lah sume nie jadi kat aku??
apa lah dosa hamba Mu ini Ya Allah?
Berikan lah aku jawapan MU Ya Allah..
Terlalu berat sakit ini Ya Allah..
hamba Mu ini terlalu lemah Ya Allah..
tak kala berdiri pun tidak berdaya..
Kau berikan lah aku kekuatan untuk jalani perjalanan hidup ku ini..
dan kau berikan lah aku ketenangan agar aku bisa berjalan di atas jalan yang kau tunjuk kan.
Sayang..i nak u selalu teman kan i..jangan tunggu sampai mata i dah tertutup lalu tidak celik lagi..selagi kita masih ada masa tuk bersama..
Mari lah kita bersama..tak mungkin ada yang lain dalam hati ini..
Bukak kan lah pintu hati mu tuk insan seperti ku..
kerna percaya lah..kau pasti akan menemui kebahagian di dunia dan di akhirat kelak..

Thursday, February 17, 2011

Sayang...i miss you.

Sayang..
i miss you..
tapi apa kan daya..
dia dah tak peduli lagi sume tu..
aku mmg sedih bila aku kne lupakan perkataan rindu tu lagi..
dah rasa lain je bila jadi cm nie..
aku happy dgn dia..
walaupun skrg nie dia dah makin jauh dgn aku..
ada something yg wat dia selalu dekat dgn aku..
tak apa lah..
aku bahagia dgn diri aku..

Wednesday, February 16, 2011

Sayang ada Limit..

Betul ke syg tu ada limit dia??
betul ke??
aku tak tahu pon..
salah ke kalau aku sayang org lebih2??
kalau kurang sayang cm ne pulak?
aku betul2 pening skrg nie..
xleh nk pikir ape2..
sebab aku kne blaja kurg kan rasa syg kat seseorg yg belum bersedia..
sedih sgt2 bila kne buat cm tu..
aku nie ada hati ada perasaan same mcm org lain..
tapi aku selalu di layan dgn kejam ye..
aku hamba Allah jugak ok..
aku pun tahu erti sayang..
aku pon tahu erti kasih.
aku pon tahu erti cinta..

Beyoncé - Broken-Hearted Girl


You’re everything I thought you never were
And nothing like I thought you could’ve been
But still you live inside of me
So tell me how is that?

You’re the only one I wish I could forget
The only one I’d love enough to not forgive
And though you break my heart, you’re the only one
And though there are times when I hate you
Cause I can’t erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while I hate you
It pains me to say
I know I’ll be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No...No
No broken-hearted girl
I’m no broken-hearted girl

Something that I feel I need to say
But up to now I’ve always been afraid
That you would never come around
And still I want to put this out
You say you’ve got the most respect for me
But sometimes I feel you’re not deserving me
And still you’re in my heart
But you’re the only one and yes
There are times when I hate you

But I don’t complain
Cause I’ve been afraid that you would've walk away
Oh but now I don’t hate you
I’m happy to say
That I will be there at the end of the day

I don’t wanna be without you babe
I don’t want a broken heart
Don’t wanna take a breath with out you babe
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way no no
I don’t want a broken heart
And I don’t wanna play the broken-hearted girl...No…No
No broken-hearted girl

Now I’m at a place I thought I’d never be…Oooo
I’m living in a world that’s all about you and me…yeah
Ain't gotta be afraid my broken heart is free
To spread my wings and fly away
Away With you
yeah yeah yeah, ohh ohh ohh

I don’t wanna be without my baby
I don’t wanna a broken heart
Don’t want to take a breath with out my baby
I don’t wanna play that part
I know that I love you
But let me just say
I don’t want to love you in no kind of way..No..No
I don’t want a broken heart
I don’t wanna play the broken-hearted girl..No..No..
No broken-hearted girl
Broken-hearted girl No…no…
No broken-hearted girl
No broken-hearted girl

Peterpan - Ku Katakan Dengan Indah


ku katakan dengan indah
dengan terluka hatiku hampa
sepertinya luka menghampirinya
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
kau beri rasa yang berbeda
mungkin ku salah mengartikannya
yang kurasa cinta

* tetapi hatiku selalu menginginkanmu
terlalu menginginkanmu
selalu menginginkanmu

reff: kau hancurkan hatiku, hancurkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
kau terangi jiwaku. kau redupkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

repeat *

** membuatku terjatuh dan terjatuh lagi
membuatku merasakan yang tak terjadi
semua yang terbaik dan yang terlewati
semua yang terhenti tanpa kuakhiri

kau buatku terjatuh dan terjatuh lagi
kau buatku merasakan yang tak terjadi
semua yang terbaik dan yang terlewati
semua yang terhenti tanpa kuakhiri

repeat *

reff2: kau hancurkan hatiku, tak tertahan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu
kau terangi jiwaku, kau redupkan lagi
kau hancurkan hatiku tuk melihatmu

repeat reff

The Reason I love You

Kau cabar aku suruh aku tulis kat sini kenapa aku suka ko kan..
okay..
now aku bg taw..
kenapa aku suka kau?
  1. sebab kau low profile..aku jarang nampak muka kau kat kolej..
  2. aku suka cara kau..
  3. aku happy sgt2 bila dgn kau..
  4. kau tahu apa yang aku nak..
  5. aku selesa dgn kau.
  6. kau buat aku sayang kan kau..
  7. kau buat aku bahagia sgt bila aku peluk kau..
  8. i love the way you kiss me..
  9. you make me forget about him..
  10. i love you..i do.
  11. i miss you..
dah jangan tanya aku lagi..yang lain2 tu..semua dalam hati aku..just i can say..i do love..